020-2202167 [email protected]

Even voorstellen

11 november 2019 | Brilliant Future Kids

Mijn naam is Tamara Miranda, moeder van Djamilo, filmregisseur, initiatiefnemer en binnenkort ook creatief directeur van Brilliant Future Kids (BFK).

Toen ik 14 jaar geleden moeder werd, dacht ik dat ik de wereld aan mijn zoon zou gaan uitleggen. Toen mijn zoon op zijn vijfde de diagnose Autisme, MCDD kreeg, realiseerde ik me dat ik vooral bezig zou zijn mijn zoon aan de wereld uit te leggen.

Als ik nu terugkijk op de afgelopen 15 jaar, hebben we 11 jaar een voortdurende strijd gevoerd. Niet zozeer met zijn Autisme, maar vooral met het vinden van een plek in de wereld voor hem. Een plek waar hij zich veilig en thuis voelt en mag zijn wie hij is.

Djamilo vat die 11 jaar zelf zo samen:

“Mama ik deed mijn best, maar mijn best was nooit goed genoeg.”

Helaas kan hij geen regulier of speciaal onderwijs volgen omdat hij extreem overprikkeld raakt van drukte en psychische druk. Dit leidde tot een burn-out op zijn achtste en twee maal acht maanden thuiszitten. Momenteel zit Djamilo voor de derde keer thuis en zie ik hem elke dag dat hij binnen zit en geen sociaal contact heeft met vriendjes, afzakken in die negatieve spiraal van het thuiszitterschap.

Mijn zoon heeft een IQ van 132, maar hij is al op acht scholen vastgelopen. Toch heeft hij zichzelf op zijn negende leren programmeren, 3D-animeren, editen en visual-effects creëren. 11 Jaar lang zijn we op zoek geweest naar een passende plek voor hem, en tot op vandaag hebben we die niet gevonden.

Op een wanhopig dag kreeg ik een idee: ‘Als die plek die we al tien jaar zoeken niet bestaat, waarom creëer ik hem dan niet zelf?’ Een plek waar jongeren met autisme én talenten en motivatie, zich kunnen ontwikkelen. En een plek waar de maatschappij en het bedrijfsleven kennis kunnen maken met onze bijzondere en briljante jongeren, en hun toekomstig personeel.

Met behulp van mijn naaste omgeving en een steeds groter wordend team van professionals en betrokken mensen lijkt die droom nu steeds dichterbij te komen.

Op deze website informeren we iedereen die het wil weten over de voortgang en toekomst van BFK.

Maar we doen hier ook een oproep aan jullie om mee te denken, mee te helpen waar mogelijk, en zo samen deze unieke nieuwe plek te creëren!